Varför löpanalys?

Oavsett om du en nybliven, van motionär eller före detta idrottare finns en risk att den önskade träningsutvecklingen uteblir med känslan av att man står och stampar. Detta kan komma sig av flertalet orsaker som anatomiska felställningar, stramhet och nedsatt styrka i muskler, ensidig/felaktig träning, utsliten/felaktig sko. I sin frustration av att den önskade utvecklingen uteblir ökar många då träningsmängden vilket ofta ger motsatt effekt, man blir bara sämre med ökad skaderisk som följd. En löpanalys ger dig förståelse på vart dina svagheter/styrkor i muskler/leder finns och du får verktygen att korrigera dessa svagheter. Varefter dessa svagheter korrigeras och förbättras kommer du att kunna utöva din träning/idrott på ett tillfredsställande och smärtfritt sätt.

Vad är en löpanalys?

Vid en löpanalys filmas och undersöks din rörlighet för att hitta den svaga länken i din rörelsekedja. Ditt löpsteg och din löpteknik analyseras och din fot isättning studeras. Undersökningen resulterar i ett protokoll som förklarar dina eventuella svagheter och ett träningsprogram som visar hur du ska gå tillväga för att åtgärda dessa svagheter. Efter några veckor med de rekommenderade övningarna kommer du märka att du blir starkare och kommer kunna ta din träning/idrottande vidare till nästa steg.

Är löpanalys något för mig?

  • Kanske är har du anmält dig till tjejmilen och vill ha tips och råd på hur du kan förbättra ditt löpsteg/teknik och få det bästa upplägget för din träning inför ditt kommande lopp.
  • Kanske är du en van motionär men har stagnerat i din utveckling eller drabbats av återkommande skador och behöver råd och stöd för att komma vidare.
  • Kanske är du ur form och behöver hjälp att komma igång på ett skonsamt och varierande sätt.

När kan jag förvänta mig ett resultat?

Ett resultat tar vanligtvis upp till 6-8 veckor beroende på hur många korrigeringar som behövts göras.

Vad kostar det?

Kontakta oss gärna för ett kostnadsförslag