Phox samarbetar med Donjoy som är en världsledande aktör inom ortos tillverkning och en stor del av deras produktutveckling baseras på kvalitativ forskning. Donjoys ortoser i kombination med vår specialistkunskap gör att vi kan erbjuda en lätt, stabil och individanpassad ortos utprovat speciellt för er och er specifika skada eller besvär. En stor fördel med en anpassad ortos är att den sitter bekvämt och ger ett tillfredsställande stöd för den skadade leden och du kan tryggt fortsätta utöva ditt idrottande på nuvarande nivå. Vi har ett brett sortiment av ortoser för de flesta leder och skador.

Varför ortoser?

En ortos är ett ortopediskt skydd som används för att ge ett extra stöd till ett knä, fot, handled etc. efter en skada. Att prova ut och använda en anpassad ortos underlättar dels rehabiliteringen och möjligheten att fortsätta vara fysiskt aktiv trots skadan. Ett utprovat och anpassat skydd minskar även riskerna att leden belastas på felaktigt sätt. Vid vissa ledbandsskador t.ex korsbandsskada kan en ortos stabilisera en instabil led och underlätta läkningen med bibehållen aktivitet.

Vem behöver en ortos?

  • Kanske är du en elitidrottare som precis skadat dig och kan inte utöva din idrott till 100 %
  • Kanske är du en motionär som har en överrörlig/instabil knäskål som behöver stabiliseras
  • Kanske är du innebandyspelare som har en instabil fotled på grund av många stukningar

Vad menas med utprovning och anpassning?

Vi träffas och undersöker skadan/besväret och bedömer dess funktion, stabilitet och utifrån detta rekommenderas en lämplig ortos. Efter noggrann mätning av den skadade leden/kroppsdelen beställs ortosen samt anpassas för att matcha den skadade ledens behov. Den färdiginställda ortosen skickas per post direkt hem till dig.

Vad kostar en ortos?

Det är beroende på vilken ortos som behövs. Hör av dig för ett kostnadsförslag.